top of page
Bunny Chow

De invloed van India

Bunny Chow

Bunny Chow heeft zijn roots diep verankerd in de Indiase gemeenschap van Zuid-Afrika en bestaat uit een uitgehold brood dat vervolgens gevuld wordt met een curry van vlees, groenten of peulvruchten.


Leuk weetje: de oorsprong van de naam 'Bunny Chow' is enigszins mysterieus, maar sommigen suggereren dat het afkomstig is van de Indiase immigranten die dit gerecht 'bania chow' noemden, wat vertaald kan worden als 'handelaarsmaaltijd'.


Waar de naam ook vandaan komt, Bunny Chow staat al jaren in de top 10 van meest geliefde comfortfoods in Zuid-Afrika en weerspiegelt zowel de rijke culinaire tradities als culturele diversiteit van het land. Benieuwd naar dit Indiaas / Zuid-Afrikaanse gerecht? De ingrediënten en bereiding vind je hieronder. Succes en eet smakelijk!


Ingrediënten

• Kipfilet 125 gram pp (ontdaan van vet/membraan)

• 1 blik

• 1/3 – ½ rode, gele én groene Paprika

• 1 Ui

• 3-4 blikken

• 2 kippenbouillonblokjes (opgelost in 1 liter kokend water)

• 1 middelgrote

• 1 middelgrote

• ¼ Komkommer

• 2 Broden


Kruiden en specerijen

• ¼ tl Gemalen Kruidnagel

• ½ tl Knoflookpoeder

• 1 tl Paprikapoeder

• 1 tl Gemengde Kruiden

• ½ tl Zwarte peper

• 1 tl Garam Massala | Durbs Massala | Kip tikka


Bereiding

Stap 1.

Bak de kip in een klein beetje olie bruin.


Stap 2.

Breng de Tomaat/Ui-mix aan de kook in een middelgrote/grote pan.


Stap 3.

Zet het vuur laag. Voeg aanbraden vlees toe en alle kruiden/specerijen.


Stap 4.

Roer vanaf hier elke 5-7 minuten door de pot om ervoor te zorgen dat de bodem niet verbrandt.


Stap 5.

Hak de aardappel in kleine tot middelgrote stukjes. Voeg ½ toe aan de pot samen met ½ kippenbouillon. Doe de andere ½ in een kom met water en bewaar voor later.


Stap 6.

Snijd de ui doormidden. Snijd ½ in kleine stukjes en voeg onmiddellijk toe aan de pot.

Snijd de andere ½ in middelgrote stukken en kook in een pan die opzij wordt gezet voor later.


Stap 7.

Curry minimaal 2,5 uur koken. Snijd ondertussen paprika's in middelgrote reepjes - Zet opzij. Giet de sperziebonen af - Zet opzij.


Stap 8.

Voeg kippenbouillon toe als de curry op enig moment te dik lijkt.


Stap 9.

Rest aardappelen toevoegen: 1 uur voor serveren.

Rest van uien en paprika's toevoegen: 30 minuten voor het opdienen.

Voeg sperziebonen toe: 15 minuten voor het opdienen.


Stap 10.

Snijd het brood in 1⁄4. Verwijder de binnenkant en rol die plat.


Stap 11.

Rasp de wortel fijn en leg op een bord. Snijd komkommers in kleine tot middelgrote driehoeken en leg ze bovenop de wortel.


Stap 12.

Vul brood met kerrie en leg het plat gerolde brood erop.


Serveer samen met de geraspte wortel en komkommer-driehoekjes.


bottom of page